Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Festival in Vondelpark voor 150ste verjaardag

13 juni 2014, 22.07 uur · Aangepast 15 juni 2014, 22.15 uur

Het Vondelpark bestaat 150 jaar en dat moet gevierd worden. Daarom worden er dit weekend allerlei activiteiten georganiseerd, waarin vooral het unieke karakter van het park centraal komt te staan.

'Het Vondelpark is een internationaal bekend park. Niet alleen voor Amsterdammers, maar ook voor mensen ver daar buiten. Iedereen is hier welkom en komt hier ook. Zo'n moment als dit, wil je daarom ook vieren', vertelt Angele Koenis van stadsdeel Zuid. 

Het festival was onder andere het idee van de Vrienden van het Vondelpark. Volgens voorzitter Jan Kienhuis lieten veel mensen weten dat zij iets wilden doen. 'Wij hebben al deze mensen bij elkaar gebracht en gezegd: 'Laten we nou in plaats van allerlei kleine dingen organiseren, het één keer met z'n allen goed vieren. Zo kunnen we 364 dagen het park weer met rust laten'', aldus Kienhuis.

Festival directeur Marc pos verwacht in ieder geval veel van dit weekend. 'De bezoekers vinden het, denk ik, echt te gek. Spannend is het wel, maar ik denk dat het echt te gek wordt', lacht Pos.