Start van hoofdcontent

Stad

nl

Neergestoken goudhandelaar had vier gaten in zijn hart

30 juni 2014, 14.34 uur · Aangepast 1 juli 2014, 19.08 uur

De mede-eigenaar van goudhandel in de De Clercqstraat die donderdag in zijn winkel werd neergestoken, zegt dat de dader zijn kantoor kwam binnenstormen en vanuit het niets hem met een vleesvork in de hartstreek stak.

Zijn advocaat spreekt van een wonder dat hij dit heeft overleefd. 'Hij had vier gaten in zijn hart en schade aan andere organen.' In een verklaring op de website van advocatenkantoor Spong licht het slachtoffer toe wat er gebeurde:

De mede-eigenaar van de goudhandel werd donderdag in de winkel bezocht door een vaste klant die in de wachtruimte plaatsnam om te wachten op een vriend van hem die handelswaar zou komen brengen.

Terwijl het slachtoffer in de kantoorruimte bezig was met administratieve handelingen, stormde de klant plots de besloten ruimte binnen en stak hem uit het niets met een door hem meegenomen vleesvork in de hartstreek. Tijdens een worsteling wist de goudhandelaar de vork te bemachtigen en wist zich daarmee te verdedigen.

Hij heeft tegen de overvaller geroepen dat hij weg moest gaan maar kan zich niet herinneren of hij hem met de vork heeft geraakt. De overvaller is daarop gevlucht, waarna de zwaargewonde goudhandelaar vanuit het portiek om hulp heeft geroepen. Zoals later bekend is geworden is de overvaller een straat verderop overleden.

De advocaten benadrukken in het persbericht verder dat een eerder strafrechtelijk onderzoek naar de goudhandel niets met het incident of het slachtoffer van doen had en dat dit onderzoek geen aanwijzingen voor enig strafbaar handelen heeft opgeleverd.