Start van hoofdcontent

Stad

nl

Meisjes knippen haar af voor medeleerling

3 juli 2014, 00.44 uur · Aangepast 5 juli 2014, 00.45 uur

Leerlingen van Montessori-basisschool Steigereiland hebben hun haar geknipt en gedoneerd aan Stichting Haarwensen. Hun medeleerling Roos was vroeger ziek en was de aanleiding voor deze actie.

Van het haar dat aan de stichting wordt gedoneerd, worden pruiken gemaakt voor kinderen die hun haar hebben verloren door chemotherapie. Roos de Bruin was zo'n kind.

Vier jaar lang had zij een hersentumor en ze is inmiddels door de chemotherapie weer beter. Door de chemotherapie verloor zij een tijd lang al haar haar. Dit bracht de school op het idee om haar te doneren aan Stichting Haarwensen. Veel meisjes offerden hun eigen haar op voor het goede doel.

'Ik had het vroeger altijd los, maar ze hebben het in een staart afgeknipt', vertelt Kenza met een korte bob. Nienke heeft het helemaal kort geknipt. 'Ze moesten wel even wennen. En mijn broertje dacht dat ik zijn vriend Teun was.'

Hoewel deze meiden veel lef tonen, moet Roos er zelf niet aan denken om haar haar af te doneren. Kenza biecht op dat ze haar vorige kapsel wel mooie vond. 'Maar ik vind het wel goed dat ik dit heb gedaan voor kinderen die kanker hebben.'