Start van hoofdcontent

Stad

nl

De stem van de stad is deze week Engels

7 juli 2014, 11.55 uur · Aangepast 7 juli 2014, 17.25 uur

Deze week geeft de geboren Amerikaan Chad Bilyeu invulling aan ons @Ikben020-account.

Chad is deze hele week de stem van de stad via @Ikben020. Zoals je inmiddels van ons gewend bent stellen we deze nieuwe schrijver eerst even aan je voor. En dit, voor de gelegenheid vertaalde, vraaggesprek is gelijk het laatste Nederlands wat je deze week van @Ikben020 te lezen krijgt. De komende zeven dagen gaat Chad namelijk los in het Engels...

Hoi Chad! Wie ben je, en waar kunnen de mensen je van kennen?
Mensen kennen me als Chad B, maar op Twitter ben ik bekend als @CHADinAMSTERDAM. Ik ben geboren in Cleveland, maar kwam een jaar of vijf geleden in Amsterdam. Hier doe ik van alles, voornamelijk schrijven, foto's maken en ik organiseer kunst- en andere (nachtelijke) evenementen.

Waar woon je ongeveer?
Ik woon momenteel in Oost, maar hiervoor woonde ik onder meer in Noord en nabij het Westerpark. Je vindt me eigenlijk door heel de stad, maar ik probeer het centrum te mijden. It just isn't gezellig whatsoever.

Wat kunnen we verwachten van jou als @Ikben020? 
Als @Ikben020 wil ik vertellen hoe een immigrant een Amsterdammer wordt. Niet alleen wil ik vertellen wat er met me is gebeurd sinds ik hier ben komen wonen, maar ook over hoe ik hier terecht gekomen ben.  Ik wil graag persoonlijke verhalen vertellen die een eerlijk en genuanceerd beeld geven over de stad. 

Ik geloof dat mijn foto's voor zich spreken, dus verwacht een hoop beeldmateriaal als begeleiding bij m'n verhalen. Ook ga ik tips geven over wat je kunt doen en waar je heen kunt gaan in dit heerlijke dorp dat zo graag gelooft een world-class stad te zijn. Uiteraard stel ik je, waarschijnlijk op follow friday, voor aan een aantal interessante Amsterdammers.

Verder ben ik kritisch, dus verwacht geen commercial voor de stad. Maar als je met een open blik naar mijn verhaal kijkt, zal ik je geduld zeker weten belonen!

Benieuwd naar het verhaal van Chad? Volg deze week @Ikben020. Meer over @Ikben020 en een overzicht van eerdere schrijvers vind je hier