Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ouders bezorgd over komst daklozenopvang naast school

9 juli 2014, 19.42 uur · Aangepast 10 september 2014, 17.44 uur

Ouders van leerlingen op het Altra College in Zuidoost verzetten zich tegen de komst van een daklozenopvang voor verslaafden vlak naast hun school. Op de school zitten zo'n 240 leerlingen, veelal met autisme of angststoornissen.

De ouders zijn bezorgd dat de opvang juist op deze plek veel schade aanricht. Ook zijn ze pas sinds drie dagen geïnformeerd terwijl de opvang al binnen enkele weken open gaat.

'De kinderen zijn zeer kwetsbaar en gevoelig voor verstoringen van buitenaf. Het kost de school al heel veel moeite om stabiel onderwijs aan te bieden. Dat is al heel knap, maar iedere verstoring hierop levert echt grote risico's op. We maken ons echt heel erge zorgen', zegt voorzitter van de ouderadviesraad Sake Vogelzang.

Het Leger des Heils zegt begrip te hebben voor de zorgen van de ouders. Toch geeft het wel toe dat het eerder de buurt over de komst van de opvang hadden moeten informeren. 'De bekendmaking is vrij laat geweest. De belangrijkste oorzaak is dat we dat niet eerder konden communiceren, omdat we de bouwvergunning nog niet rond hadden', aldus Harry Doef van Leger des Heils.

Ouders zijn een online petitie gestart om de politiek te vragen naar een andere plek te zoeken voor de verslaafdenopvang.