Start van hoofdcontent

Ajax

nl

'Het Wembley van De Lutte' is klaar voor Ajax

14 juli 2014, 14.28 uur · Aangepast 15 juli 2014, 09.41 uur

Zoals elk seizoen gaat Ajax ook dit jaar naar De Lutte voor het jaarlijkse trainingskamp, dat doet het al sinds 1973. Maar wat weten we nou eigenlijk van dit pittoreske dorpje?

Clubmannen van SV De Lutte Nico en Carlo namen AT5 bij de hand voor een rondleiding door het dorp.'Bij mooi weer kun je het Slot van Bentheim zien liggen. Daar waar vroeger ridders op paarden de strijd aangingen met weet ik allemaal veel', doceert Nico. 'En er zijn zoals je ziet ook veel koeien in Twente, er zijn wellicht meer koeien dan inwoners in De Lutte', aldus Carlo.

Bij het riviertje de Dinkel wordt nog even stilgestaan bij Bobby Haarms, hij kwam hier vroeger de spelers afbeulen. 'Ze hebben hier vroeger altijd veel getraind met Haarms. Als ze dan teruggingen naar Amsterdam hadden ze de spieren goed op orde en gingen de ballen alle kanten op'.

De rondleiding eindigt bij het heilige gras van Sportpark de Stockakker, 'Het Wembley van De Lutte'. Ajax komt maandagmiddag aan en zal zich de komende week gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen. Dit zal het doen zonder WK-gangers Daley Blind, Joël Veltman en Jasper Cillessen, zij mogen eerst nog even op vakantie.