Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Frank de Boer: 'WK-gangers en Schöne achteraan rijtje verkoopbare spelers'

17 juli 2014, 14.20 uur · Aangepast 18 juli 2014, 09.28 uur

Ajax-trainer Frank de Boer is er een hoop aan gelegen om een belangrijk deel van zijn selectie komend seizoen bij elkaar te houden

Een van die belangrijke spelers is Daley Blind. 'Ik denk niet dat hij vertrekt', stelt De Boer in gesprek met AT5. 'Ik heb nog geen signaal gehad dat hij weggaat. Natuurlijk, iedereen is te koop. Maar wij hebben het gevoel dat de WK-gangers (Daley Blind, Jasper Cillessen en Joël Veltman red.) de waterdragers van onze selectie moeten worden. Hier willen we een kern omheen gaan bouwen, dus deze spelers staan achteraan de rij van verkoopbaarheid'. 

Nog zo'n speler die achteraan die rij staat is de multifunctionele Lasse Scöne. 'Die wil ik dit seizoen zeker nog niet kwijt. Het kan zijn dat we volgend jaar gaan verlengen met hem, maar dat is nu nog geen optie. Als er een club voor hem komt, zullen we onze poot stijf houden'. 

Keeper en een spits
Ajacieden die wel nadrukkelijk op een vertrek aansturen zijn reserve-doelman Kenneth Vermeer en spits Kolbein Sigthorsson. 'Voor Kenneth staan er nog geen clubs op de stoep', stelt De Boer. 'Maar als hij gaat, dan zoeken we er een nieuwe doelman bij. Boer van Zwolle zou dan een optie zijn'.

Bij een vertrek van Sigthorsson wil De Boer er een ervaren aanvaller bij. 'Maar die liggen niet voor het oprapen. Uiteraard hebben we een lijstje, maar dat gaan we niet delen'.