Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Laurens was echt de coolste leraar van de school'

21 juli 2014, 16.14 uur · Aangepast 9 juli 2015, 11.31 uur

Leerlingen van het Geert Groote College in Zuid kwamen vanochtend bijeen om hun leraar Laurens van der Graaff te herdenken.

Op de trappen van het gebouw werden bloemen neergelegd, binnen was er een officiële herdenking. 'Iedereen vond hem de coolste leraar, hij was altijd zo veel in contact met iedereen. Ik ken mensen die nooit les van hem hebben gehad maar toch een band met hem voelden, heel speciaal', vertelt Pepijn van der Berg, hij kreeg vier jaar lang Nederlands van Van der Graaff.

De leraar bedacht soms originele manieren om bijvoorbeeld poëzie onder de aandacht te brengen. 'In de vierde gaf hij een les over poëzie en daar gebruikte hij het nummer 'Sterrenstof' van de Jeugd van Tegenwoordig voor. En dan stond hij voor de klas: Diamonds om m'n nek, bitch! Zo stond hij dan voor te dragen. Hij was zoveel meer dan een leraar, hij was echt een vriend.'

Van der Graaff, in het verleden ook actief als redacteur bij studentenblad Propria Cures, ging samen met zijn vriendin Karlijn Keijzer op vakantie naar Indonesië. Het stel was ook lid van roeivereniging Skøll.