Start van hoofdcontent

Stad

nl

@Ikben020 deze week uit het hart van de stad

28 juli 2014, 12.04 uur · Aangepast 29 juli 2014, 00.11 uur

De stem van de stad komt deze week uit hartje centrum!

Iedere week vertelt een andere Amsterdammer zijn of haar verhaal over de stad via @Ikben020. Deze week is het de beurt aan Walther Ploos van Amstel. Binnenstadbewoner, docent en part-time DJ. Zoals altijd stelt onze nieuwe schrijver zichzelf even aan je voor!

Hoi Walther! Stel jezelf even voor: wie ben je en waar kunnen we je van kennen?

Ik ben Lector City Logistiek aan de Hogeschool van Amsterdam en verbonden aan de Vrije Universiteit. Ik doe onderzoek naar slimmer transport, distributie en vervoer in grote steden en hierover blog ik onder meer voor Nuzakelijk.nl, Amsterdamcentraal.nl en Logistiek.nl.

In m'n vrije tijd vind je me als house DJ samen met mijn man Bram a.k.a. Bramsterdam. Vorige week nog gingen we 'down the drain' tijdens het Milkshake Festival in het Westerpark.

Waar woon je ongeveer in Amsterdam? 
Ik woon in hartje centrum tegenover het Centraal Station met een van de mooiste uitzichten op het Stationsplein. Een plek die elke dag mooier wordt nu de Noord/Zuidlijn Amsterdam weer beetje-bij-beetje teruggeeft aan de Amsterdammers. Als we een weekend in Amsterdam zijn dan grijpen we de kans voor een biertje op de Zeedijk, heerlijk eten bij restaurants als Lastage, Bistrot Neuf, Ganesha en Little Thai Prince of een nacht feesten in een van de clubs in Amsterdam.

Wat kunnen we verwachten van jou als @Ikben020?
Ik hou van Amsterdam met al zijn dynamiek. Ik wil mijn volgers meenemen in het leven in de binnenstad en het balanceren op het strakke koord van wonen, ondernemen, bezoeken en genieten. Hoe houden we Amsterdamse stadshart leefbaar met behoud van de economische motor voor de regio? Ook hou ik van Amsterdam vanwege zijn unieke diversiteit; Amsterdam is van iedereen.

GayPride Amsterdam is ieder jaar weer een van de mooiste weken in de stad, waarbij vrienden van over de wereld hierheen komen. Er is meer dan genoeg te beleven om met de volgens van @Ikben020 te delen!

Benieuwd naar het verhaal van Walther? Volg deze week @Ikben020. Meer over @Ikben020 en een overzicht van eerdere schrijvers vind je hier.