Stad

Ajax verliest duel om Johan Cruijff Schaal

3 augustus 2014, 21.54 uur · Aangepast 7 augustus 2014, 02.40 uur

PEC Zwolle heeft vanavond met 1-0 van Ajax gewonnen in het duel om de Johan Cruijff Schaal.

In de eerste helft bleef het gelijk. Nick Viergever moest vanwege een blessure worden gewisseld voor Serero. Moisander kreeg een gele kaart toen hij vlak voor het strafschopgebied een aanvaller van PEC onderuithaalde.

Na de rust kreeg  Bram van Polen (PEC) al snel geel omdat hij Andersen vasthield. Iets later scoort Stef Nijland na een voorzet van Mokotje. Hij brengt Ajax hiermee op 1-0 achterstand.

Het lukte Ajax niet meer om terug te komen. PEC Zwolle kreeg daarentegen nog enkele doelkansen. De Boer haalde Ricardo Kishna van het veld en zette Anwar El Ghazi erin, voor wie het zijn eerste wedstrijd bij Ajax was. Tien minuten voor het fluitsingnaal mocht Kolbeinn Sigþórsson spelen, in plaats van Arkadiusz Milik.

Bart van Hintum (PEC) krijgt een paar minuten erna geel, nadat hij Anwar El Ghazi onderuitschoffelde. De daarop volgende vrije trap wordt niet voldoende benut.

Er volgen nog enkele kansen voor PEC, maar Vermeer weet de bal telkens buiten zijn doel te houden. PEC Zwolle wint met 1-0.

Het verlies is extra zuur omdat Ajax in het duel om de KNVB-beker ook verloor van PEC Zwolle, maar dan met 5-1.