Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gay Pride: 161 aangiften zakkenrollerij, 19 verdachten aangehouden

4 augustus 2014, 19.45 uur · Aangepast 7 augustus 2014, 17.44 uur · Foto: taxi1108

Tot nu toe hebben 161 mensen aangifte gedaan van zakkenrollerij tijdens de Gay Pride. Er zijn 19 verdachten aangehouden.

Dit laat de politie maandagmiddag weten. Hoewel dit aantal de komende dagen nog zal gaan stijgen omdat mensen soms pas later aangifte doen, verwacht de politie dat het totaal aantal aangiften lager zal liggen dan voorgaande jaren. 

'De politie wil de voorzichtige verwachting uitspreken dat het aantal slachtoffers flink gedaald is ten opzichte van vorig jaar. Het Openbaar Ministerie komt later deze week met informatie over de afhandeling van de 19 aangehouden verdachten', aldus de politie.

Vorig jaar werden tijdens de Gay Pride-week 44 verdachten van zakkenrollerij aangehouden. In de gehele week deden toen 682 mensen aangifte. In 2012 lag dit aantal op 422 en werden 11 verdachten aangehouden. 

Preventie
De politie heeft dit jaar behoorlijk wat moeite gedaan om Amsterdammers en bezoekers van de stad bewust te maken van de aanwezigheid van zakkenrollers. Zo gingen agenten zelfs eigenhandig op strooptocht om aan te tonen hoe zakkenrollers toe kunnen slaan.