Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ravage na zwaar ongeval met politieauto

18 augustus 2014, 09.38 uur · Aangepast 22 augustus 2014, 14.14 uur · Foto: Martin Damen

Bij een zware aanrijding op de Weteringschans waarbij een politieauto was betrokken, is vannacht een bestuurder van een motorfiets ernstig gewond geraakt

Volgens getuigen reed de politieauto met sirene in de richting van het Weteringscircuit toen hij ter hoogte van de Museumbrug met hoge snelheid een overstekende motorrijder aan reed. Door de klap knalde de motorfiets vervolgens op een taxi die stond te wachten. 

De bestuurder van de motor kwam enkele meters verderop op het trottoir terecht. Hij is met been- en hoofdletsel naar het ziekenhuis overgebracht maar was nog wel aanspreekbaar. Hij is in de loop van de dag geopereerd aan zijn been en inmiddels buiten levensgevaar.

De politieauto kwam pas tientallen meters verderop tot stilstand, beiden agenten in de wagen bleven ongedeerd. Omdat een Amsterdamse politieauto betrokken was bij het ongeval, wordt het onderzoek naar de oorzaak gedaan door een ander korps. De plek van het ongeval is nog uren afgezet geweest voor onderzoek en opruimwerkzaamheden. 

Foto's: Martin Damen