Start van hoofdcontent

Stad

nl

Boze taxichauffeurs zetten gegevens Uber-collega´s online

21 augustus 2014, 10.38 uur · Aangepast 21 augustus 2014, 20.12 uur

Boze taxichauffeurs hebben de namen, foto's en kentekens van vijf Uberpop-rijders op internet gezet in de hoop de inspectie Leefomgeving en Transport een handje te helpen.

De gegevens werden volgens De Telegraaf gedeeld op een Facebook-pagina voor ontevreden taxichauffeurs waar ze inmiddels wel weer zijn verwijderd. Uber begon vorige maand met de goedkope Uberpop-service waarbij particulieren worden ingezet als chauffeur, uiteraard tot onvrede van de gevestigde taxibranche. 

'Het is evident in strijd met de regels. Daarnaast verwachten we dat de gemeente hun rol oppakt om hier een einde aan te maken', aldus de directeur van taxibedrijf TCA Richard van der Ven na de introductie. Van der Ven zei ook niet te kunnen garanderen dat hij de situatie op straat in de hand kon houden

Ook de Inspectie Leefomgeving en Transport kondigde aan op te treden tegen de nieuwe taxidienst. De inspectie beschouwt chauffeurs die zich aanbieden via deze dienst als snorders. De inspectie stuurde zo'n 140 brieven naar chauffeurs die verdacht worden van het aanbieden van illegale diensten, waaronder chauffeurs die hun diensten aanbieden via de Uber-app.