Start van hoofdcontent

Stad

nl

Lokscooter-dief bedreigt agent bij arrestatie

26 augustus 2014, 13.40 uur · Aangepast 30 augustus 2014, 16.29 uur

De politie heeft donderdag twee verdachten aangehouden in verband met de diefstal van een zogenoemde lokscooter. Een agent werd bij de arrestatie bedreigd met een schroevendraaier.

De scooter was door agenten op het Van Beuningenplein in West geparkeerd en op slot gezet. De verdachten hebben met een kerntrekker het slot geforceerd. Dan wordt er een schroef in het slot gedraaid en er vervolgens met slot en al uitgetrokken.

De scooter was uitgerust met een zender en het signaal daarvan leidde naar een flatgebouw aan de Leeuwendalersweg in Nieuw-West. In een ondergrondse garage reed de 19-jarige verdachte op de gestolen scooter. Hij verzette zich bij zijn aanhouding en bedreigde de agent met een schroevendraaier, maar kon overmeesterd worden.

Een 20-jarige verdachte zette het op een lopen, maar kon later op de Gerrie Knetemannlaan ingerekend worden. De 19-jarige man moet zich in december verantwoorden voor een rechter, de 20-jarige verdachte is weer vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. De lokscooter is gerepareerd en wordt weer ingezet door de politie.