Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Neef gooide driejarige Nana van zes verdiepingen naar beneden'

3 september 2014, 12.45 uur · Aangepast 3 september 2014, 17.15 uur

Vandaag wordt de zaak rond de dood van de 3-jarige Nana inhoudelijk behandeld, het jongetje kwam 1,5 jaar geleden om het leven toen hij van de zesde verdieping van een flat in Zuidoost naar beneden viel.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de 38-jarige Paul A. er van 9 april vorig jaar het kindje naar beneden te hebben gegooid, A. is de neef van het slachtoffertje. Hij heeft verklaard die avond naar de flat aan de Kikkenstein te zijn gekomen omdat zijn oom, de vader van Nana, ziek was.

De moeder van Nana heeft verklaard dat Paul A. nadat hij met het kindje het balkon op was gegaan, weer binnen kwam en zei: 'Ik heb hem daar neergelegd.' Een vrouw op de zevende verdieping van de flat heeft A. zien staan. In het Ghanees zou hij hebben gezegd: 'Ik heb hem gedood.'  Tegen zijn oom zou A. hebben gezegd dat Nana 'evil was geweest en daarom weggegooid zou hebben.'

Bij zijn aanhouding maakte A. een verwarde indruk, ook bleef hij lachen. Hij heeft gezegd die avond veel te hebben gedronken en niks meer van die avond te kunnen herinneren. 'Wat doe ik hier? Wat is er gebeurd', vroeg hij op het bureau.

De politie luisterde hem af en A. zou meerdere keren hebben gezegd dat er een video is waarop te zien is dat hij de jongen niet heeft vermoord. Die is er volgens de rechtbank niet. Tijdens het verhoren bij de politie maakte de man een verwarde indruk. Tijdens zijn aanhouding lachte hij, volgens de politie.

Voor AT5 volgt verslaggever Marieke Kessel de zaak in de rechtszaal en zij twittert live mee: Paul A.: "Ik ben daar niet gekomen om iemand kwaad te doen. Na het drinken weet ik niks meer. Het is aan u om te bepalen wat er is gebeurd."

Paul A. verklaarde: "Stel dat ik het gedaan heb, zou ik tegen Blessing zeggen: 'vergeef me'. Ik hoop dat God hem goed opvangt."

— Marieke Kessel (@mkssl) September 3, 2014