Milik laat Ajax winnen van Heracles: 2-1

13 september 2014, 21.36 uur · Aangepast 21 september 2014, 12.38 uur

Ajax heeft vanavond met de nodige moeite gewonnen van Heracles. In de Arena werd het 2-1. Met twee treffers was Arek Milik de grote man bij Ajax.

Ajax begon furieus aan de thuiswedstrijd. Al in de eerste minuut kwam Arek Milik oog in oog te staan met Heracles doelman Telgenkamp. De huurling van Bayer Leverkusen bleef rustig en wist zijn eerste doelpunt voor Ajax te maken.

In de minuten daarna kreeg Ajax grote kansen om de wedstrijd al in de eerste helft te beslissen. Milik, El Ghazi, Schöne en Klaassen hadden de mogelijkheid om te scoren, maar wisten dat niet te doen. In de 45' minuut kreeg Milik opnieuw een mogelijkheid en wist hij te scoren na een wervelende actie van El Ghazi.

Tweede helft

In de tweede helft wist Ajax niet echt meer te sprankelen en werden de krachten gespaard voor de Champions League wedstrijd van komende woensdag tegen Paris Saint Germain. Ajax kwam er nog wel een paar keer goed door en was dichtbij een derde treffer, maar Lasse Schöne raakte de paal. In de 86' minuut wist Heracles spits Weghorst de 2-1 binnen te schieten en werd het in de laatste minuten nog zweten voor het Ajax-publiek.

Blessures

Naast de vele gemiste kansen zal trainer Frank de Boer zich met name zorgen maken over zijn ziekenboeg. Davy Klaassen viel geblesseerd uit en ook Thulani Serero leek tegen het einde van de wedstrijd last te hebben van zijn been.