Start van hoofdcontent

Ajax

nl

El Ghazi werd door het publiek toegezongen: 'Echt waar?'

14 september 2014, 01.35 uur · Aangepast 15 september 2014, 13.28 uur

Zoals Jari Litmanen in het verleden werd toegezongen, zo klonk vandaag het 'El Ghazi Woohoo' door het stadion. Daar was hij zelf helemaal verbaasd over. 'Echt waar? Ik heb het niet gehoord, ik was heel erg gefocust. Het is een hele eer voor mij'.

El Ghazi was na afloop van de wedstrijd tegen Heracles niet tevreden over zijn eigen spel, met uitzondering van zijn assist. 'Het was puur uit intuïtie dat ik die beweging maakte, toen zag ik Arek vrijstaan en maakte ik de loopactie voor hem, zodat hij naar binnen kon en schieten.' Even leek het alsof El Ghazi liever zelf geschoten had, hij juichte namelijk niet na het doelpunt van Milik. Maar dat had een andere oorzaak: 'Ik was wat moe van die 70 meter sprint', zegt hij.

Komende woensdag volgt de Champions League wedstrijd tegen Paris Saint-Germain, waar El Ghazi's grote idool Zlatan Ibrahimovic speelt. 'Ja het is toch fantastisch als je dat mee mag maken. Natuurlijk zal het wel pittig worden'. El Ghazi heeft in ieder geval beloofd dat hij pas zijn shirtje ruilt met Ibrahimovic als hij hem zoek gespeeld heeft.