Start van hoofdcontent

Stad

nl

Davis Cup: Haase houdt Nederland in de race

14 september 2014, 18.40 uur · Aangepast 14 september 2014, 21.51 uur

Robin Haase heeft de Nederlandse tennissers in de race gehouden voor een plek in de wereldgroep. De Haagse tennisser won zondag in het Ziggo Dome in vijf sets van Mate Delic en trok de stand in de ontmoeting met Kroatië weer gelijk: 2-2.

Haase kwam tegen Delic op een 2-0 achterstand in sets. Maar de Nederlandse kopman vocht zich terug in de partij en zegevierde met 3-6 4-6 6-4 6-1 6-4.

De laatste ontmoeting in het enkelspel moet nu de beslissing brengen. Thiemo de Bakker neemt het daarin op tegen US Open-winnaar Marin Cilic. De Bakker krijgt de voorkeur boven Igor Sijsling, die vrijdag van Delic verloor.

´Mooiste comeback´
Robin Haase was zondag blij met zijn zwaarbevochten zege in de Daviscup op de Kroaat Mate Delic. De Hagenaar kwam in Amsterdam terug van een 2-0-achterstand in sets. ´Dit is wel mijn mooiste comeback', zei hij na afloop voor de camera van Sport1. ´In Oekraïne was het ook prachtig. Maar in eigen land is dit nog wel meer bijzonder.'

Haase had het lastig tegen Delic, die vrijdag van Igor Sijsling won. ´Hij speelde echt heel goed. Hij had alles. Het was voor mij frustrerend omdat ik zoveel kansen kreeg. Maar Jan Siemerink bleef maar tegen mij zeggen dat hij nog wel een keer een fout zou maken en die kwam gelukkig net op tijd.'

Speciaal voor de Davis Cup ligt er dit weekend 80.000 kilo gravel in de Ziggo Dome.