Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Zlatan: 'Ik rende maar wat rond, bij Ajax leerde ik voetballen'

17 september 2014, 13.03 uur · Aangepast 17 september 2014, 22.26 uur

Zlatan Ibrahimovic is even terug op de plek waar het voor hem allemaal begon.

'Ik heb een erg goede tijd gehad bij Ajax, waar ik fantastische herinneringen aan bewaar. Het eerste jaar was moeizaam, maar ik heb veel geleerd bij Ajax', zei de Zweedse vedette van Paris Saint-Germain dinsdag op de website van Ajax. Ibrahimovic (32) speelt woensdag met PSG in de Champions League tegen Ajax.

'Met Juventus en AC Milan heb ik eerder al tegen Ajax gespeeld, nu ben ik met PSG terug in Amsterdam. Bij Ajax is het voor mij allemaal begonnen. Ik kwam helemaal alleen naar deze club, als jonge jongen die gewoon wilde voetballen', zo herinnert 'Ibra' zich.

'Ik rende maar wat rond. Bij Ajax heb ik leren voetballen. Ik ben blij dat ik weer even terug ben. Ajax hoort in de Champions League, deze ploeg wil altijd de bal hebben en ermee spelen. Ajax laat de bal zweten.'

Niet de enige
Ibrahimovic is niet de enige oude bekende van Ajax die vanavond terugkeert. Ook PSG-verdedigers Maxwell en Gregory van der Wiel voetbalden vroeger in Amsterdam.  

Fans 
Voor het duel worden zo'n 800 Franse fans in de stad verwacht. Een deel van de PSG-aanhang geniet een beruchte reputatie. In verband met de komst van de supporters zijn woensdagavond dan ook extra veiligheidsmaatregelen van kracht.