Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Schöne over klassieker: 'Ik leer elke corner een paar nieuwe scheldwoorden'

18 september 2014, 17.51 uur · Aangepast 20 september 2014, 13.46 uur

Lasse Schöne was woensdagavond in het Champions League-duel met PSG de held van Ajax. Zijn vrije rake vrije trap diep in de tweede helft leverde Ajax een welverdiend punt op. Zondag wacht opnieuw een zware wedstrijd.

'Direct na de wedstrijd was ik nog een beetje teleurgesteld', vertelt Schöne over het duel met PSG. 'We hadden het gevoel dat er meer inzat, dat zat er ook in natuurlijk, maar na een nachtje slapen denk ik dat 1-1 wel een terechte uitslag is'. 

Schöne moest zich na zijn rake vrije trap laten wisselen met een liesblessure. 'Het schoot er in bij de laatste corner die ik trapte. Het deed behoorlijk pijn en is nu vrij stijf. De komende dagen moeten we maar even kijken wat er gebeurt. Ik hoop dat het meevalt, maar ik weet niet of ik zondag (als de uitwedstrijd tegen Feyenoord wacht red.) ga redden.'

Feyenoord
In De Kuip treft Ajax een oude bekende: Kenneth Vermeer staat sinds een paar weken onder de Rotterdamse lat. 'Een uitstekende keeper met weinig zwakke plekken', meent Schöne. 'Maar goed, Feyenoord is een beetje wankel momenteel. Ze draaien niet mee in de top dus we moeten gewoon drie punten pakken en ze nog verder naar beneden schieten'. 

'Het is de meest bijzondere wedstrijd van het seizoen', meent de Deense international. 'Maar er wordt ook nogal wat naar je geroepen. Dit hoort er ook wel een beetje bij natuurlijk, ik leer iedere corner die ik trap wel weer een paar nieuwe scheldwoorden. Maar daar krijg ik wel energie van eigenlijk'.