Start van hoofdcontent

Stad

nl

Man raakt huis kwijt na verhuur via AirBnB

25 oktober 2014, 15.22 uur · Aangepast 28 oktober 2014, 10.55 uur

De bewoner van een pand in de Van Bossestraat mag uit zijn huis gezet worden, zo oordeelde de rechter deze week. De man verhuurde, zonder toestemming van zijn huisbaas, zijn woning meerdere aan toeristen.

De man huurde drie verdiepingen van een pand in de Van Bossestraat. Volgens zijn huisbaas verhuurde hij zeker twee van die verdiepingen meerdere keren voor korte tijd aan toeristen. Die verhuur is in strijd met de huurovereenkomst. Bovendien zou de huurder zonder toestemming een keuken in een slaapkamer hebben geplaatst. De man zou tussen de 125 en 146 pond per nacht verdiend hebben aan de verhuur van de woningen.

De huisbaas voerde screenshots van website AirBnB aan om aan te tonen dat de verdiepingen verhuurd werden. Ook maakte hij foto's van mensen die met koffers de woningen verlieten. 

De rechter acht het aannemelijk dat de woningen meerdere keren verhuurd zijn en omdat dit in strijd is met de huurovereenkomst mag de woning worden ontruimd. De huurder krijgt een maand de tijd om het huis te verlaten.