Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gevonden baby inmiddels bij pleeggezin

27 oktober 2014, 12.25 uur · Aangepast 30 oktober 2014, 00.11 uur

Het enkele dagen oude meisje dat in de nacht van zaterdag op zondag werd gevonden in een vuilcontainer in Nieuw-West is inmiddels ondergebracht bij een pleeggezin.

Dat laat een woordvoerder van Jeugdbescherming, voorheen bureau Jeugdzorg, weten aan AT5. Het meisje werd in de nacht van zaterdag op zondag door hulpdiensten uit haar benarde positie bevrijd, nadat een voorbijganger gehuil hoorde.

Volgens Jeugdbescherming komt het niet vaak voor dat kinderen op deze manier worden achtergelaten. 'Dit hebben we jaren geleden voor het laatst meegemaakt, toen met een Chinees jongetje. Kinderen worden nog wel eens te vondeling gelegd, dat gebeurt ongeveer één keer per jaar, maar dat is écht een totaal andere situatie'.

Naar aanleiding van de gebeurtenis van dit weekend zwelt onder meer de roep om een vondelingenluik weer aan. Maar Jeugdbescherming vraagt zich af of een dergelijk luik in dit specifieke geval soelaas had kunnen bieden. 'Dit is zo'n uitzonderlijk geval. Iemand die zo'n irrationele daad pleegt is niet op zoek naar zo'n luik'.

Tekst
Op de plek waar de container stond is inmiddels een tekst geschreven: 'Hier is een ongelooflijk dapper, lief, klein meisje aan de rest van haar bestaan begonnen', staat er te lezen. 

De politie laat weten de zaak in onderzoek te hebben. 'Er werkt een groot team aan onder meer het vinden van de moeder van dit meisje', stelt een woordvoerder.