Start van hoofdcontent

Stad

nl

Er kan weer gestemd worden voor de Fanny's

29 oktober 2014, 16.35 uur · Aangepast 30 oktober 2014, 08.15 uur

Vanaf vandaag kan er weer gestemd worden voor de Fanny's. Op maandag 15 december is er namelijk weer een Amsterdams sportgala.

Tijdens het gala worden de beste Amsterdamse mannelijke en vrouwelijke sporter, de beste Amsterdamse sportploeg, coach en talent van het jaar bekend gemaakt. Voetballer Daley Blind, baanwielrenner Tim Veldt en Snowboarder Dolf van der Wal dingen mee naar de titel sportman van het jaar. Voor de titel sportvrouw gaat het tussen Hockeyster Ellen Hoog, Bobsleeër Esmé Kamphuis en blade babe Marlou van Rhijn.

Ook bij de Fanny voor sportploeg van het jaar is de concurrentie fel. Ajax, de Phanos atletiekploeg en de hockeydames van Amsterdam gaan daar de strijd met elkaar aan. Ajax is goed vertegenwoordigd bij de verkiezingen want ook bij de sportcoach van het jaar keert de ploeg terg. Trainer Frank de Boer, neemt het op tegen hockeycoach Alyson Annan en roeicoach Josy Verdonkschot. Tot slot kan er tussen roeister Ilse Paulis, wielrenner Dylan Groenewegen en atleet Denzel Comenentia, gekozen worden voor talent van het jaar.

In december worden de prijzen dus uitgereikt, maar eerst kan er gestemd worden op de pagina van het sportgala.