Start van hoofdcontent

Stad

nl

Dordrecht 'normaal gesproken' geen probleem voor Ajax

31 oktober 2014, 17.33 uur · Aangepast 1 november 2014, 11.57 uur

Ajax speelt morgenavond in speelronde elf tegen Dordrecht. 'Normaal gesproken geen probleem', zegt aanvaller Davy Klaassen.

Tien wedstrijden gespeeld, zes gewonnen, twee gelijk en twee verloren. Echt tevreden over het seizoen tot nu toe, nee - dat is Ajax-aanvaller Davy Klaassen niet. Maar goed, Ajax won ook wedstrijden onverdiend en dat is dan weer een meevaller. De laatste weken gaat het beter, maar 'daarvoor was het niet geweldig'.

Ajax staat nu tweede op de ranglijst, op vier punten afstand van PSV. Liefst had Klaassen meer gescoord dan die ene keer in dit seizoen, naar dat komt ook door zijn veranderende rol in het team. Van aanvaller wordt hij steeds meer een controlerende middenvelder. Daardoor geeft hij meer assists en scoort hij minder zelf.

Met Davy Klaassen en Lucas Andersen maakt AT5 een tussenbalans op. Dordrecht, de nummer 17 van de ranglijst, mag natuurlijk in de Arena geen probleem zijn voor de ploeg van Frank de Boer. Na 28 minuten topvoetbal tegen Go Ahead Eagles hoopt Klaassen de tegenstander 90 minuten op de eigen helft terug te dringen, 'al is het wel moeilijk om zo lang echt topvoetbal te bieden'.