Start van hoofdcontent

Stad

nl

Hans Nijman geliquideerd in Beverwijk

5 november 2014, 23.26 uur · Aangepast 6 november 2014, 17.09 uur · Foto: Martin Damen

Op een parkeerplaats aan de Meerstraat in Beverwijk is vanavond geschoten.

Bij de schietpartij zijn automatische wapens gebruikt, zo meldt RTVNH. In Velserbroek werd de mogelijke vluchtauto van de schietpartij brandend teruggevonden. Website Crimesite meldt dat in de Meerstraat de sportschool van Hans Nijman en Amsterdammer Dick Vrij is gevestigd. 

De Telegraaf meldt dat Hans Nijman, oud-vechtsporter en mede-eigenaar van de sportschool, bij de schietpartij om het leven is gekomen. Hij zou in zijn auto hebben gezeten toen de schutters het vuur openden. De politie kan alleen bevestigen dat bij de schietpartij een man om het leven is gekomen.

Nijman werd net als Vrij door Willem Endstra in de Endstra-tapes genoemd als één van de mensen die vaak te vinden was in de buurt van Willem Hollender en Dino Soerel. De politie deed in 2013 nog een inval in de sportschool.

Wow. Dit zou de in Beverwijk geliquideerde K1-fighter Hans Nijman zijn. (Foto Via @dandaans) pic.twitter.com/TvJ8F7q7Js

— Mark Schrader (@markschrader) November 5, 2014
Dick Vrij

Vrij werd vorig jaar samen met medeverdachte Danny K. opgepakt. Justitie verdenkt de twee onder meer van witwaspraktijken, afpersing, bedreiging en drugshandel. De voorlopige hechtenis van Vrij werd in juli geschorst. In september vroeg hij de schorsing op te heffen om terug te keren naar de gevangenis. Het OM was daartegen, maar de rechtbank willigde het verzoek in.