Start van hoofdcontent

Stad

nl

Kritiek op justitie: zelfmoord was misschien wel moord

6 november 2014, 12.07 uur · Aangepast 6 november 2014, 20.57 uur

De 25-jarige Talitha uit Amsterdam overleed vorig jaar op 17 april in Heerhugowaard. Volgens politie en justitie was het zelfmoord, maar de familie is kritisch.

Talitha werd overreden door een trein in Heerhugowaard. Onlangs sloot het Openbaar Ministerie (OM) het onderzoek. 'Zelfmoord', was de conclusie. Maar volgens de nabestaanden van Talitha is 'het hele onderzoek één grote rommel'. Dat zeggen ze in De Telegraaf.

Sébas Diekstra, de advocaat van de familie, wil een nieuw onderzoek. De nabestaanden sluiten zelfmoord niet uit, 'maar de omstandigheden zijn dusdanig dat het volstrekt onjuist is om klakkeloos aan te nemen dat er sprake is van zelfdoding en dat daarmee een eventuele dader kan wegkomen met zijn daad'.

De schouwarts heeft niet kunnen concluderen of het moord of zelfmoord was. Ook kon Talitha al voor de aanrijding al buiten bewustzijn kunnen zijn geweest. Volgens de advocaat van de familie heeft justitie toegewerkt naar de conclusie "zelfmoord" en nooit serieus gekeken naar de mogelijkheid dat het om een moord gaat.

Diekstra vraagt eventuele getuigen die Talitha hebben gezien rond haar dood (bijvoorbeeld in de trein náár Heerhugowaard) om contact op te nemen.