Start van hoofdcontent

Stad

nl

Duo ernstig gewond na steekpartij Oudezijds Voorburgwal

6 november 2014, 23.12 uur · Aangepast 7 november 2014, 11.39 uur

Bij een steekpartij op de hoek van de Damstraat en de Oudezijds Voorburgwal zijn donderdagavond twee mannen ernstig gewond geraakt.

De politie is nu op zoek naar een negroide man van ongeveer 27 jaar, hij is ongeveer 1.85 meter en heeft een bol gelaat. Hij draagt een gewatteerde jas met capuchon, een wijde spijkerbroek en petje. 

De twee slachtoffers zijn met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. De politie heeft het gebied rond de plaats van de steekpartij ruim afgezet voor onderzoek. Over de aanleiding van de steekpartij is nog niets duidelijk.

Tweede steekpartij
De steekpartij vond plaats om ongeveer 21.50 uur. Rond hetzelfde tijdstip vond even verderop ter hoogte van de Nieuwe Hoogstraat ook een steekincident plaats. Daarvoor is een man aangehouden, het slachtoffer hoefde niet naar het ziekenhuis.

Klik hier voor meer foto's.

Steekpartij #damstraat 2 SO's. We zijn op zoek naar negroide man, 27 jaar, zwarte gewatteerde jas met capuchon, sp. broek, bol gelaat RT !

— Misha Nauman (@polNieuwmarkt) November 6, 2014

Gelijktijdig met steekincident #damstraat vond een 2e steekincident plaats #nieuwehoogstr Daarbij is de genoemde verdachte aangehouden.

— Misha Nauman (@polNieuwmarkt) November 6, 2014