Start van hoofdcontent

Stad

nl

Petitie tegen komst omstreden 'versierexperts'

17 november 2014, 23.37 uur · Aangepast 18 november 2014, 19.05 uur · Foto: Screenshot avaaz.org

Ruim tweeduizend mensen hebben online een petitie getekend tegen de komst van het omstreden versiercoachbedrijf Real Social Dynamics. Via de petitie worden burgemeester Van der Laan en minister Opstelten opgeroepen om de coaches van het bedrijf te weren.

Coach Todd Valentine komt begin december naar de stad om hier lezingen te geven over het versieren van vrouwen. 'In werkelijkheid zetten zij in hun lezingen en peperdure "bootcamps" mannen over de hele wereld aan tot seksueel geweld tegen vrouwen', zo staat te lezen in de petitie.

'Veel van de adviezen van RSD zetten aan tot het plegen van seksuele misdrijven en deze "dating coaches" zijn een gevaar voor de openbare orde.' De ondertekenaars willen onder meer dat minister Opstelten de activiteiten van het bedrijf verbiedt en dat burgemeester Van der Laan hotelreserveringen voor het evenement annuleert.

Julien Blanc, een van de andere datingcoaches werd begin november al Australië uitgezet. Brazilië, Canada, Korea en Groot-Brittannië overwegen om hetzelfde te doen.