Start van hoofdcontent

Stad

nl

Frauderende leerlingen Barlaeus van school gestuurd

25 november 2014, 14.06 uur · Aangepast 27 november 2014, 10.44 uur

De vier leerlingen van het Barlaeus Gymnasium die hebben gefraudeerd met cijfers en absentie, zijn van school gestuurd.

Dat bevestigt rector Marten Elkerbout nadat eerder The Post Online al melding had gemaakt van het wegsturen. Na overleg met de ouders en daders is besloten dat 'het vertrouwen tussen de school en deze leerlingen zodanig ontwricht [is], dat er geen andere mogelijkheid overbleef.' De school gaat de leerlingen wel ondersteunen in hun zoektocht naar een nieuwe school.

Maatregelen
De school kwam er vorige week achter dat de leerlingen uit de vijfde klas van het gymnasium toegang hadden gekregen tot de computer van de conrector. Drie leerlingen hebben bekend hun absentiegegevens te hebben aangepast. De vierde, die al was blijven zitten, haalde blijkbaar weer geen beste cijfers. Hij heeft toegegeven zijn cijfers te hebben verhoogd.

Ook van andere leerlingen zouden gegevens zijn aangepast, maar niet in alle gevallen waren die leerlingen daar zelf van op de hoogte. Voor de drie leerlingen waarvan met goedvinden gegevens zijn gewijzigd, zijn 'interne maatregelen' getroffen. 

Waterdicht
Volgens leerlingen hebben de fraudeurs in een internetcafé kunnen inloggen op het schoolsysteem. Eén van de daders liep tegen de lamp toen hij ook op zijn telefoon begon in te loggen. De school geeft aan dat ze 'lering trekken uit deze casus', maar geven tegelijkertijd aan dat geen enkel systeem waterdicht is. 

overleg, spijt,