Start van hoofdcontent

Stad

nl

Groot offensief in jacht op levensgevaarlijke straatdealer

28 november 2014, 11.48 uur · Aangepast 28 november 2014, 23.59 uur · Foto: Anoniem

De gemeente, het Openbaar Ministerie (OM), de politie, de GGD, ziekenhuizen, Ambulance Amsterdam en Jellinek slaan allemaal de handen ineen in de strijd tegen de levensgevaarlijke 'coke-killer'.

'De samenwerkende partijen verzoeken iedereen die iets verdachts ziet of die meer informatie heeft over de zaak contact op te nemen met de politie. Dat kan ook via meld misdaad anoniem', schrijft de gemeente.

Preventie
'Ook wordt de hulp ingeschakeld van Amsterdamse bedrijven en instellingen om jonge toeristen te waarschuwen. Zij lopen het grootste risico om slachtoffer te worden van de zogenaamde witte heroïne. Zo helpen coffeeshops, hotels, hostels en horecagelegenheden mee door posters en flyers op te hangen en zo toeristen te waarschuwen', laat de gemeente weten.

Komend weekend zullen er verder meer lichtborden worden ingezet en wordt er geflyerd. 'Daarnaast wordt benadrukt dat iedereen die in Nederland onwel wordt door drugsgebruik altijd terecht kan bij de hulpverlening, zonder risico op strafrechtelijke vervolging.' 

'De afgelopen weken zijn in de stad drie doden en tenminste zeventien mensen zeer ernstig onwel geworden door het gebruik van heroïne waarvan ze dachten dat het cocaïne was', aldus de gemeente.