Start van hoofdcontent

Stad

nl

Toeristen blij met 'cocaine alert'

29 november 2014, 19.00 uur · Aangepast 30 november 2014, 16.56 uur

Terwijl de politie op de 'coke-killer' jaagt, probeert de gemeente uit alle macht te voorkomen dat er nog een drugsdode valt. Met flyeracties, tientallen waarschuwingsborden en zelfs een SMS-alert worden toeristen gewaarschuwd voor de gevaarlijke drugs.

'Ik heb er al een paar zien hangen. Het is goed dat ze dit doen.'  Toeristen die op Centraal een flyer in hun handen gedrukt krijgen zijn blij met de waarschuwing. 'Zo laat je de mensen weten dat ze niet van straatsdealers moeten kopen.'

Ook op andere stations en op Schiphol worden toeristen met flyers en posters gewaarschuwd. In de stad is het aantal matrixborden met waarschuwingen uitgebreid. Op tientallen plekken wordt gewaarschuwd voor de straatdealer. En gisteren vertelde burgemeester Van der Laan in het AT5-programma De Burgemeester dat er zelfs SMS-alerts worden verstuurd.

In de tussentijd staat Amsterdam er met drie drugsdoden in een maand internationaal niet zo goed op. Maar volgens Van der Laan is het imago van de stad bijzaak. 'Onze absolute prioriteit is de gezondheid. We willen niet nog meer slachtoffers. De opsporing doet wat dat betreft een stapje terug en het imago staat even op de derde plaats.