Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Veiling boedel Moszkowicz voorlopig van de baan'

2 december 2014, 12.19 uur · Aangepast 2 december 2014, 16.18 uur

De veiling van Bram Moszkowicz' spullen is volgens de advocaat van de strafpleiter voor onbepaalde tijd opgeschort.

Hij laat dat aan EenVandaag weten. Er is veel verwarring over de datum waarop de veiling gaat plaatsvinden. 'Ga er maar vanuit dat het deze week nog is', zei advocaat Gabriël Meijers gisteren in een reactie aan AT5. Volgens Loonstein zijn praktische problemen met de uitvoering opgetreden.

De veiling mag van de rechter niet in de woning van Moszkowicz zelf plaatsvinden, waardoor de executeurs nu op zoek moeten naar een geschikte locatie. Dat kost tijd en geld. 

Gisteren besloot de rechter dat alle spullen van de strafpleiter - op een eettafel met vier stoelen en een twee- en een driezitsbank na - onder de hamer mogen. De opbrengst van de veiling, bestaande uit onder meer twee notenhouten kasten, een olieschilderij en twee marmeren sokkels met marmeren vazen, gaat naar de belastingdienst. Die legde begin november beslag op 300.000 euro.  In oktober legde advocaat Gabriël Meijers al beslag op onder meer de flatscreens.

Update 15.18 uur: Meijers laat weten dat de veiling niet van de baan is, maar naar verwachting volgende week plaatsvindt.