Start van hoofdcontent

Stad

nl

Het gaat 'klote' met Ton Ojers

2 december 2014, 15.17 uur · Aangepast 4 december 2014, 10.49 uur

Jarenlang was voetbaltrainer en -liefhebber Ton Ojers één van de meest markante verschijningen langs de Amsterdamse velden. Vorig jaar liep een simpele operatie uit op een persoonlijk drama.

Het AT5-programma In de Stad liep Ojers vandaag tegen het lijf in revalidatiekliniek Reade. Hij vertelt dat hij begin dit jaar een kleine operatie moest ondergaan. 'De operatie stelde niks voor, maar ik werd wakker met een dwarslaesie.' Bij een operatie aan het been van Ojers kwam er een bacterie in de bloedbaan van de voormalig trainer en raakte hij deels verlamd.

Naast het verdriet over zijn handicap is Ojers ook boos op de artsen die hem behandeld hebben. 'Ik heb geen excuusje gekregen, helemaal niets. De chirurg is niet eens bij me geweest. Dat is wel een hele grote frustratie.'

'Voetbal zit in mijn genen'
Toch zijn er ook nog lichtpuntjes in het leven van Ojers. Hij is blij dat hij in Amsterdam kan revalideren en kijkt uit naar de dag dat hij weer een beetje van zijn leven op kan pakken. 'Voetbal zit in mijn genen. Dat raak ik nooit meer kwijt. Ik zal heel dankbaar zijn als ik voor het eerst weer langs het veld sta.'

Ton Ojers was onder andere trainer bij de Amsterdamse amateurclubs DCG en DWV. Daarnaast was hij als analist werkzaam voor onder andere het AT5-programma Godenzonen en RTVNH's Noord-Holland Sport.