Start van hoofdcontent

Stad

nl

Geen testpunt voor drugs met oud en nieuw

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 28 december 2014, 13.36 uur · Foto: Peter de Neef

Ondanks de verwachte 'drugspiek' met oud en nieuw, is er op oudejaarsavond geen plek om je drugs te testen. Dat laat verslavingsinstantie Jellinek weten in De Telegraaf.

'Wij vermoeden dat doordat oudejaarsdag op een woensdag valt het drugsgebruik hoger en extremer zal zijn dan normaal', zegt woordvoerder Floor van Bakkum. Omdat het een speciale avond is, doen meer feestgangers 'gepland' een lijntje cocaïne of slikken zij een xtc-pil. Ook nu er is gewaarschuwd voor levensgevaarlijke superman-xtc en de coke-killer nog niet gepakt is.

De coke-killer verkoopt witte heroïne als cocaïne aan toeristen op straat. Daardoor vielen tot nu toe drie doden en veertien zwaargewonden. In de strijd tegen meer slachtoffers zetten de autoriteiten onder andere mobiele testpunten voor drugs in. 'Maar op oudejaarsavond zelf is er geen locatie waar drugs nog getest kan worden', zegt Van Bakkum. 'Op dinsdag en woensdag is daarvoor de laatste mogelijkheid.'

Adviesburo Drugs laat aan AT5 weten sowieso tot 17.00 uur open te zijn op oudejaarsdag en wanneer het nodig is, ook 's avonds.