Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] 'Ik heb er spijt van' zegt verdachte cybersex-zaak

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 9 januari 2015, 18.21 uur

Vandaag werd de zaak tegen Michel S. inhoudelijk behandeld. Hij wordt verdacht van aanzetten tot ontucht met tientallen minderjarige jongens en meisjes.

Tijdens de zaak was S. opvallend verdrietig en zei geen idee te hebben waarom hij het heeft gedaan. 'Ik heb er spijt van' stelt S. Hij vindt dat ieder slachtoffer er één te veel was, maar als de rechter vraagt waarom hij er dan niet mee ophield gaf S. geen antwoord. Later vertelde hij dat het misschien toch 'het spel' was, wat het spannend maakte. Hij ontkende toen de rechter vroeg of hij zich aangetrokken voelt tot kinderen.

abc5media_video_0

S. deed zich voor als een minderjarig meisje en chanteerde tientallen jongens en meisjes. Ze moesten seksuele handelingen verrichten voor de webcam. Tijdens de rechtszaak zijn meerdere gebeurtenissen aan het licht gekomen. Er zouden honderden slachtoffers zijn, maar uiteindelijk zijn er 32 aangiften gedaan. Michel S. pleegde ontucht vanuit zijn woning in Amsterdam, echter komen de slachtoffers uit heel Nederland. Hij werd in de zomer van 2013 gearresteerd.

Onze verslaggeefster Tessa Neijland was bij de rechtszaak aanwezig.

S. huilt en knikt alleen maar bevestigend als de rechter chats voorleest waaruit blijkt dat hij de jonge slachtoffers chanteerde #webcam

— Tessa Neijland (@Tessaneijland) January 9, 2015

De details zijn vreselijk. S. die zich voordeed als de 15-jr Iris, dwong n slachtoffer te masturberen waar zijn kleine zusje bij was #webcam

— Tessa Neijland (@Tessaneijland) January 9, 2015
Flickr / Maik Meid