Start van hoofdcontent

Stad

nl

Deze week in Bureau 020: Week 3

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 18 februari 2015, 11.42 uur

Deze week behandelt het AT5-opsporingsprogramma Bureau 020 de volgende zaken.

Brandstichting Shisha Lounge 
In de Shishalounge Palace aan de Burgemeester Fockstraat in Nieuw-West is afgelopen zomer brand gesticht! Dat gebeurde in de nacht van 24 op 25 juni Boven het cafe woont een gezin. De dochter is gelukkig nog wakker en kan door haar snelle reactie voorkomen dat er gewonden vallen.
 abc5media_video_0

Kledingwinkel twee keer doelwit inbrekers 
Er wordt ingebroken bij een kledingwinkel aan de Van Woustraat in De Pijp. Opvallend is dat dezelfde zaak twee dagen later weer het doelwit is. En wederom lijkt het om dezelfde daders te gaan.  
abc5media_video_1
 
Inbrekers slepen kluis supermarkt uit

Twee mannen breken in bij een supermarkt in Nieuw-West afgelopen zomer. Op camerabeelden is goed te zien hoe de daders eerst op verkenning zijn, en vervolgens de winkel binnendringen. Ze gaan er uiteindelijk vandoor met een behoorlijke buit.

abc5media_video_2

In Amsterdam gepind met gestolen pinpas
Bureau 020 gaat naar Putten in Gelderland. Daar is afgelopen oktober een 83-jarige vrouw bestolen van haar pinpas terwijl ze lag te slapen. Een onbekende man is toen haar huis binnengeslopen en heeft haar tas gestolen, met daarin de pinpas. Maar die pinpas duikt later op in Amsterdam, als een man er mee pint in een supermarkt.

abc5media_video_3