Ajax wint met hulp van FC Groningen: 2-0

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 16 januari 2015, 22.51 uur

Ajax heeft vanavond een moeizame start van de tweede seizoenshelft beleefd. In de Arena werd met 2-0 gewonnen van FC Groningen.

In de eerste helft wist Ajax de nodige druk op de defensie van Groningen te creëren. Die druk resulteerde al in de 15e minuut in een doelpunt van Ricardo Kishna. Lasse Schöne wist de vleugelaanvaller van Ajax met een prachtige steekbal te bereiken. Kishna rondde vervolgens met een droge schuiver in de hoek af. Ajax bleef druk zetten, maar wist niet meer te scoren.

In de tweede helft waren de rollen omgekeerd en werd Groningen zelfs een paar keer gevaarlijk. Ajax wist in de tweede helft nauwelijks nog kansen te creëren, al was Arek Milik met een geplaatst schot van afstand nog dichtbij de 2-0. Zijn poging werd echter gekeerd door Groningen doelman Padt. Vlak voor tijd maakte Groningen-speler Kappelhof een eigen doelpunt en zette daarmee de 2-0 eindstand op het bord.