Start van hoofdcontent

Stad

nl

Burgemeester bij solidariteitsbijeenkomst joden en moslims

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 19 januari 2015, 14.17 uur

Een groep joden en moslims komt morgenavond bijeen in café Belcampo in West om stil te staan bij de terreurdaden in Parijs.

Tijdens de bijeenkomst, een initiatief van de vriendschapskring Salaam-Shalom Amsterdam, spreekt onder anderen minister Lodewijk Asscher. Ook burgemeester Eberhard van der Laan is erbij. De zogenoemde Solidarity Night; Joden & Moslims Solidair met Parijs duurt van 19.00 uur tot ongeveer 21.00 uur.

De aanwezigen houden een minuut stilte, er zijn voordrachten, muziek en gesprekken over solidariteit. 'Als gevolg van de gebeurtenissen in Parijs zijn moslims en joden nog kwetsbaarder geworden voor antisemitisme en moslimhaat', stellen de initiatiefnemers. 'Synagogen, moskeeën, islamitische en joodse scholen en islamitische en joodse centra kunnen doelwit zijn van haat en agressie. Dat noodzaakt ons tot solidariteit.'

De vriendschapskring bestaat sinds vorig jaar en organiseert activiteiten om joden en moslims in de hoofdstad met elkaar in contact te brengen. De bijeenkomst van dinsdag is overigens ook toegankelijk voor niet-joden en -moslims. Geïnteresseerden moeten zich vooraf aanmelden via Facebook.