Start van hoofdcontent

Stad

nl

Smokkelaar betrapt met vijf kilo cocaïne in wetsuit

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 9 februari 2015, 17.13 uur

De marechaussee heeft afgelopen woensdag op Schiphol twee drugssmokkelaars opgepakt. Er is een Spaanse man aangehouden die urenlang heeft gevlogen met een wetsuit vol cocaïne onder zijn kleding. De andere verdachte droeg een rugzak met dubbele bodem, waar de drug ook is gevonden.

De 48-jarige Spaanse man die zojuist was aangekomen uit Zuid-Amerika werd door de douane gecontroleerd. Tijdens het fouilleren werd er een eigenaardige verdikking op de rug en benen van de man gevoeld. Hij droeg onder zijn kleding een wetsuit met daarin vierentwintig pakketten cocaïne. Het totale gewicht van de pakketjes was bijna vijf kilo. 

Later die dag is er een 46-jarige man uit Hoogvliet aangehouden. Het Drugsteam Schiphol startte op basis van verkregen informatie een observatie op de verdachte. De man was zojuist uit Zuid-Amerika, met een omweg via Zuid-Europa, op Schiphol aangekomen. De rugzak die de man droeg bevatte een dubbele bodem waar een pastasubstantie van 2,4 kilo is gevonden. De substantie is vermoedelijk ook cocaïne. 

Beide mannen zijn door de rechter-commissaris in bewaring gesteld.