Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Dit is hem, de vermoedelijke coke-killer

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 7 april 2015, 15.10 uur

De politie heeft vanmiddag foto's vrijgegeven van de vermoedelijke coke-killer.

De man wordt ervan verdacht op de late avond van woensdag 25 februari witte heroïne als cocaïne verkocht te hebben aan drie Deense toeristen van 21, 22 en 24 jaar oud. De politie kreeg op de betreffende avond een melding dat een persoon onwel was geworden op de Leidsekruisstraat. Ambulancepersoneel ontfermde zich over het slachtoffer, waarna hij naar een ziekenhuis werd vervoerd. Politiemensen die met zijn reisgenoten stonden te praten, zagen dat twee van hen ook onwel werden. Ook zij zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Het drietal is, na behandeling, inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis.

Onderzoek heeft uitgewezen dat de drie mannen witte heroïne hadden gebruikt. Van de vermoedelijke verkoper van de witte heroïne zijn op de Stadhouderskade ter hoogte van het Leidse Bosje, beelden gemaakt. Mensen die de man op de beelden herkennen, wordt gevraagd om contact op te nemen met de recherche via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Eerder vandaag werd bekend dat de gemeente, het OM, de politie en de GGD opnieuw gaan starten met een waarschuwingscampagne richting toeristen.

Lees ook: Coke-killer is terug: drie Deense toeristen onwel na gebruik witte heroïne