Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ook bezoekers Ikea Zuidoost willen verstoppertje spelen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 11 maart 2015, 12.54 uur · Foto: Wilbert de Groot via Flickr.com

Na Zwolle en Eindhoven moet nu ook de Ikea in Zuidoost eraan geloven: op 3 april wil een groep mensen zich in de Pax-kasten en onder de Lack-tafels gaan verstoppen.

Inmiddels zijn er 1.100 aanmeldingen voor het evenement dat dinsdagavond werd aangemaakt. Dat zijn er genoeg om ook Jody Bernal te laten komen, volgens de organisatoren. Die verstopt zich in een rood shirt, andere deelnemers moeten zich in teams van vijf met gele shirts aan organiseren. Het team dat als eerste alle mensen met een rood shirt heeft gevonden, wint. 

Het evenement is nog lang niet zo populair als in Eindhoven, waar zich dinsdagavond al ruim 18.000 mensen voor hadden aangemeld. Ikea vindt het 'een groot compliment', maar geen goed plan. 'We hebben dit ooit een keer gefaciliteerd voor een vrouw uit België die dit op haar bucket list had staan, maar dat was eenmalig', aldus een woordvoerder van de meubelwinkel. Ze nemen daarom contact op met de organisatoren van andere verstoppertje-acties zoals die in Amsterdam. 'Die hebben vaak geen idee van de omvang.' Het bedrijf verwacht dan ook dat de oproepen weer zullen verdwijnen.