Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Van den Boog: 'Van Basten kan nog veel leren'

17 maart 2009, 16.33 uur · Aangepast 21 maart 2009, 12.31 uur

Marco van Basten is briljant, maar heeft op het gebied van communicatie met zijn spelers nog veel te leren. Dat zei algemeen directeur Rik van den Boog van Ajax maandagavond in het programma FC Godenzonen en Co.

Nadat Van den Boog eind vorig jaar werd aangesteld als nieuwe algemeen directeur van Ajax, besprak hij gisteravond in FC Godenzonen en Co, zijn eerste werkzaamheden bij de club. Waaronder de ondersteuning van hoofdtrainer Marco van Basten valt, die volgens Van den Boog nog lang geen volleerd trainer is. ,,Hij kan nog heel veel leren. Technisch en tactisch briljant, maar dit moet je ook over kunnen dragen op de pelers. En dat kost tijd'', aldus de directeur.

De grote vraag is dan ook hoe veel tijd Van Basten van Ajax krijgt om te leren. Want de belangrijkste doelstelling, kampioen worden, is al weer uit zicht, en ook de voorronde van de Champions League bereiken door tweede te worden, is nog een lastige opgave. Van den Boog: ,,Als de resultaten goed blijven, dan is dat makkelijker. Anders weet je hoe het gaat. Dan neemt de druk toe.''

FC Godenzonen en Co wordt dinsdagavond herhaald om 22.39 uur.