Start van hoofdcontent

Stad

nl

Verdachte moord Frederik Hendrikstraat naar Pieter Baan Centrum

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 18 maart 2015, 14.50 uur · Foto: Martin Damen

De 35-jarige Etienne L. moet van de rechtbank onderzocht worden in het Pieter Baan Centrum. De man wordt door het Openbaar Ministerie (OM) verdacht van de moord op Fernando Cabrera.

Het lichaam van het 43-jarige slachtoffer werd vorig jaar december gevonden in een woning aan de Frederik Hendrikstraat. Een messteek in de borststreek werd Fernando fataal. Vermoedelijk is een ruzie om drugs de aanleiding geweest.

Lees ook: Man (35) aangehouden voor dode in Frederik Hendrikstraat

Het OM verdenkt L. op dit moment van moord. Of hij Fernando alleen om het leven heeft gebracht is onduidelijk. In het onderzoek is ook nog een Duitser naar voren gekomen. De advocate van L. ziet in hem de vermoedelijke dader.

L. heeft tot nu toe in alle verhoren beroep gedaan op zijn zwijgrecht. Woensdag liet hij weten wel een verklaring te willen afleggen zodra het dossier compleet is. 'Dan komt wel naar voren dat ik onschuldig ben', liet de verdachte weten aan de rechter.

Wanneer de zaak inhoudelijk behandeld gaat worden is nog onduidelijk. L. wordt de komende tijd onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Het onderzoek van het OM is bijna afgerond.

Broers van slachtoffer zitten op publieke tribune. Reageren opgelucht dat L. vastblijft en naar PBC gaat. #FrederikHendrikstraat

— Nicolaï Brannan (@Nicolaaaii) March 18, 2015