Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Dino S. ondervindt grote schade door nieuwe getuige'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 22 maart 2015, 12.53 uur · Foto: B 101

Volgens het advocatenkantoor van Dino S. is de nieuwe getuige Hidir K. helemaal niet zo betrouwbaar als het Openbaar Ministerie zegt.

Afgelopen donderdag liet het OM in het tv-programma EenVandaag weten dat er een nieuwe getuige in het liquidatieproces tegen Willem Holleeder. Het advocatenkantoor van Dino S. kreeg gelijktijdig het bericht dat Hidir K. verklaringen heeft afgelegd in een andere liquidatiezaak, de zaak Passage. 

De advocaten zijn woest. 'Daar waar voorheen het OM altijd gesteld heeft het beleid voor te staan om ontwikkelingen in strafprocessen enkel in de rechtszaal bekend te maken, stellen wij vast dat het OM met deze gecoördineerde actie kennelijk de rechtsstrijd deels verplaatst heeft naar de media.'

Schade
In de uitzending spreek het OM over een 'crimineel samenwerkingsverband tussen Willem Holleeder, Dino S. en Stanley Hillis' waarover Hidir K. zou hebben verklaard. De drie zouden samen moorden hebben beraamd. Volgens de advocaten van Dino S. ondervindt hij door die uitspraken 'grote schade'. 

De advocaten stellen Hidir K. al te kennen uit de zaak over de moord op Endstra. 'Zowel de getuige als de door hem afgelegde verklaringen zijn ons inziens verre van betrouwbaar. Voorts is onlangs gebleken dat Hidir K. twee jaar met het OM heeft onderhandeld om, zoals hij het zelf inmiddels genoemd heeft, zijn 'toekomst op orde te stellen'.

Verklaringen
Aankomende dinsdag zal het advocatenkantoor een persbijeenkomst organiseren, hier zullen ook 'onder voorwaarden' de verklaringen van Hidir K. worden verstrekt aan de media.