Start van hoofdcontent

Stad

nl

Amsterdammers vier jaar cel in voor brute overval in Drenthe

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 7 april 2015, 20.14 uur

Twee Amsterdammers van 24 en 25 jaar zijn veroordeeld tot vier jaar cel voor een zeer gewelddadige overval op een juwelier in het Drentse Coevorden.

De derde verdachte van negentien jaar oud is nog niet veroordeeld. Er wordt nog onderzocht of hij volgens het adolescentenstrafrecht wordt veroordeeld. De drie liepen 19 december vorig jaar de zaak binnen, sloegen alle vitrines kapot en bedreigden een medewerker met een vuurwapen. Uiteindelijk gingen ze er met een scooter vandoor en stappen ze later over in een auto.

De verdachten lopen in Duitsland in de gaten en steken bij Denekamp weer de grens over. De politiehelikopter en het arrestatieteam van de politie werden ook ingezet voor de klopjacht. Bij een tankstation tussen Apeldoorn en Deventer wordt het trio ingerekend, nog geen twee uur na de overval. In de auto werd een vuurwapen en een hoeveelheid sieraden gevonden.

Eerdere 'Amsterdamse' overval
AT5 sprak in januari 2014 voor Bureau 020 met de eigenaar van de zaak, Aart Wolters. Zijn winkel in Coevorden was in november 2013 dus ook al het doelwit van overvallers, daarbij werd een in Amsterdam gestolen scooter gebruikt. Bekijk hier de reportage: