Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ook studentenunie ASVA verliest vertrouwen in bestuur UvA

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 13 april 2015, 15.27 uur · Foto: Wimer Hazenberg / flickr.com/photos/monokai

De studentenunie ASVA heeft weinig vertrouwen meer in het huidige College van Bestuur (CvB) van de UvA. De ASVA laat dat weten dat dat vertrouwen naar een dieptepunt gezakt is na de ontruiming van het Maagdenhuis van afgelopen zaterdag.

'Het CvB luistert niet naar studenten en docenten, maar blijkbaar dus ook niet naar de Driehoek. Dit CvB lijkt niet in staat de UvA te besturen, door structureel adviezen te negeren en keer op keer verkeerde beslissingen te nemen', zegt ASVA-voorzitter Noeri van den Berg vandaag.

Volgens de ASVA waren er de afgelopen tijd grote stappen gezet om de universiteit democratischer te maken, maar 'lijkt het CvB niet bij machte deze verandering in gang te zetten'. Volgens de ASVA heeft de academische gemeenschap in de stad behoefte aan een CvB dat bruggen weet te slaan en is het maar zeer de vraag of de huidige bestuursleden die rol nog kunnen oppakken.

Lees ook: Studenten en docenten UvA protesteren in pak

De ASVA roept iedereen op om vanmiddag naar de demonstratie op het Roeterseiland te komen. Volgens de organisatie gaat de academische wereld protesteren tegen 'de destructieve acties van dit CvB'.

Vanochtend publiceerden zo'n 175 hoogleraren en docenten van de universiteit een brief in NRC Next, daarin riepen zij het bestuur van de UvA op om af te treden.

Lees ook: UvA-docenten: bestuur weg na ontruimingsflater Maagdenhuis