Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Gemeente Diemen sluit parallelbaan, IJburgers woedend

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 30 april 2015, 19.28 uur

Bewoners van IJburg zijn opnieuw woest op gemeente Diemen. Reden: na de Nuonweg is nu ook de parallelweg langs de A10 afgesloten, waardoor mensen maar liefst 15 kilometer om moeten rijden om hun boodschappen te kunnen doen bij winkelcentrum Maxis in Muiden.

Een net aangelegde verkeersheuvel maakt het automobilisten die vanuit IJburg komen, onmogelijk om de parallelbaan op te rijden. Eigenlijk mocht er sowieso geen gebruik gemaakt worden van die weg, deze is namelijk bedoeld voor bussen, maar werd dus stiekem ook door automobilisten gebruikt. 'Nu niet meer', dachten ze in Diemen en tot frustratie van velen werd de drempel aangelegd. 

'Waarom is die weg afgesloten?', vraagt een bewoner zich af. Volgens een ander gaat het hier om 'gemeentepolitiek waar de burger de dupe van is'. Bovendien zou de maatregel slecht voor het milieu zijn, omdat bewoners nu dus 15 kilometer om moeten rijden.

Ondanks de kritiek lijkt het er niet op dat de situatie snel zal veranderen. De gemeenten Amsterdam en Diemen willen eerst een onderzoek (kosten: 250.000 euro) naar de verkeerssituatie rond IJburg afwachten, pas daarna worden er mogelijk maatregels genomen. Tot die tijd zit er niets anders op dan omrijden. 

Lees ook: IJburgers boos om sluiting Nuonweg