Start van hoofdcontent

Stad

nl

OM eist in hoger beroep veertien jaar cel voor doodschieten Serviër

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 7 mei 2015, 21.42 uur · Foto: Martin Damen

Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep veertien jaar cel geëist voor het doodschieten van de 34-jarige Serviër in de Sieg Vaz Diasstraat eind 2013. De 31-jarige Amsterdamse verdachte werd begin januari tot vijf jaar celstraf veroordeeld, maar het OM ging daartegen in hoger beroep.

Op 27 december 2013 werd de Serviër Dalibor Spasic doodgeschoten in Slotermeer. Tijdens een eerdere zitting bleek dat het 'schietincident' mogelijk te maken had met de diefstal van 4 kilo gestolen hasj. 'Op de bewuste avond zouden degenen die waren bestolen, verhaal hebben willen halen bij de verdachte. Verdachte zou op het slachtoffer en korte tijd later op de vluchtauto met daarin vier inzittenden hebben geschoten omdat hij zich bedreigd voelden', meldde het Openbaar Ministerie.

Uit diverse verklaringen, forensisch onderzoek en telecomgegevens zou blijken dat de 31-jarige verdachte het slachtoffer zou hebben doodgeschoten. De verdachte verklaart uit noodweer te hebben geschoten. Volgens het OM was het slachtoffer echter niet gewapend tijdens de schietpartij.

Lees ook: Rechtbank: 'Doodschieten Serviër Nieuw-West was noodweer'

Volgens het Openbaar Ministerie is er daarom geen sprake van noodweer of noodweerexces. Het OM eiste eerder ook al 14 jaar cel. Het hof doet naar verwachting uitspraak over twee weken.