Start van hoofdcontent

Stad

nl

Kwaku Summer Festival dit jaar weer duurder

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 8 mei 2015, 20.24 uur

Het jaarlijkse Kwaku Summer Festival in Zuidoost is dit jaar wederom duurder geworden. De reguliere tickets voor het festival zijn vijf euro, anderhalve euro meer dan vorig jaar.

De entreeprijs werd vorig jaar al opgehoogd, zodat er een kortingsregeling kon worden getroffen voor minder draagkrachtige bezoekers. Het festival had toen tevens moeite met het vinden van sponsoren. Waarom het festival dit jaar opnieuw duurder is geworden, is niet duidelijk. In 2011 ging het festival, toen nog Kwakoe geheten, niet door omdat de organisatie de begroting niet op orde kreeg.

Het festival, dat dit jaar 40 jaar bestaat, wordt in vier weekenden gehouden van 18 juli tot en met 9 augustus. Nieuw dit jaar zijn een reeks vrijdagavondconcerten, met internationale muzikanten als de Caribische band Kassav' en de Duitse reggae-artiest Gentleman. De twee uur durende openluchtoptredens kosten 15 euro per kaartje.

De vier weekenden krijgen elk een eigen thema waaronder Nelson Mandela International Day, Roze Zondag, de 40-jarige onafhankelijkheid van Suriname en het 40-jarig jubileum van Kwaku.