Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Gewapende mannen plegen plofkraak in Noord

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 9 mei 2015, 23.41 uur

Een groep mannen heeft vannacht rond vijf uur een plofkraak gepleegd op een ING-pinautomaat bij een sigarenwinkel op de Van der Pekstraat in Noord. Volgens ooggetuigen liepen ze met vuurwapens rond om de wacht te houden.

De geheel in het zwart geklede mannen, waarvan een aantal een bivakmuts of capuchon droegen, kwamen op scooters naar de Van der Pekstraat. Terwijl drie mannen met tape aan elkaar vastgebonden gasflessen en een slang de pinautomaat tot ontploffing brachten, liepen volgens buurtbewoners twee anderen rond met wapens om de wacht te houden. Bij de ontploffing was in de buurt een enorme knal te horen.

De mannen probeerden met een tas het geld uit de automaat te pakken, maar het lijkt erop dat ze er zonder buit vandoor zijn gegaan. Ze vluchtten op een motorscooter en een gewone scooter richting de Heimansweg. De politie heeft nog met meerdere eenheden gezocht in de omgeving, maar heeft voor zover bekend niemand aangehouden.

Er ontstond een enorme ravage, zowel in de sigarenwinkel als buiten. De winkel gaat vandaag dan ook niet open. De plofkraak is vastgelegd op de bewakingscamera's van de winkel. Die beelden zijn door de politie in beslag genomen. Inmiddels is het pand afgezet met zwarte schermen.

Update 10.45 uur: De politie heeft twee aanhoudingen verricht. Het gaat om mannen van 30 en 37 jaar die op een motorscooter reden en die voldeden aan het signalement dat door een getuige was gegeven. Het onderzoeksteam van de politie komt graag in contact met mensen die iets van de plofkraak of het vluchten van de daders hebben gezien of die meer weten over de daders.abc5media_video_0

Video: Martin Damen

Vijf gemaskerde mannen plegen plofkraak op ING Pinautomaat bij sigarenwinkel/postagentschap van der pekstraat amsterdam noord.Kijk AT5.

— Martin (@martindamen58) May 9, 2015